GRATIS TM ORIENTERINGS-MØDE

Nuuk

Vælg en anden by

Holder folk nogle gange op med at bruge TM?

Af alle undersøgte meditations-teknikker har Transcendental Meditation den laveste procentdel der holder op igen

Det kan være svært at forestille sig at nogen vil holde op med at praktisere TM, når de én gang har lært det – set i lyset af hvor behagelig teknikken er at udøve og hvor mange gode, dybtgående virkninger den giver.

Forskning bekræfter at den procentdel der holder op med at meditere, er lavere for TM end for nogen anden undersøgt meditationsform.

Den er dog ikke på nul. Det sker at folk holder op med at meditere, og der er fire hovedårsager til det. At kende disse fire årsager i forvejen kan hjælpe dig med at undgå at gøre de samme fejl, som nogle gange får folk til at holde op med at meditere TM.

1. Teknikken er ikke behagelig at praktisere og giver ikke de forventede resultater

Begge problemer har rod i det samme: At meditations-processen ikke forløber naturligt. På en eller anden måde er man begyndt at koncentrere sig eller at anstrenge sig, og så er processen ikke længere Transcendental Meditation. Det kan ske, men er heldigvis let at rette. En lærer i Transcendental Meditation er ikke kun uddannet til at undervise i TM-teknikken, men også til at løse problemer der måtte opstå hen ad vejen. Når man lærer TM-teknikken har man ret til at kontakte sin TM-lærer eller TM-foreningen resten af livet og få bekræftet den korrekte udøvelse og få den korrigeret den om nødvendigt. Det kan ske for alle at der sniger sig fejl ind i udøvelsen. Men det er vigtigt at gøre brug af mulighederne for at rette det.

Det kan også ske, efter længere tids udøvelse, at oplevelsen forandrer sig. Der kan så opstå spørgsmål og tvivl som kan forstyrre den korrekte udøvelse. I sådanne perioder er det afgørende at have mulighed for at kontakte en lærer der kan besvare spørgsmålene.

2. Eleven fuldfører ikke kurset eller har ikke tålmodighed til at vente på resultaterne

Nogle mennesker der lærer TM, oplever virkninger fra de første uger, endda de første dage. Virkninger som de føler kan transformere deres liv. Hos andre kommer resultaterne mere gradvist og det kræver en smule tålmodighed at opleve den langsommere fremgang. Det er vigtigt at fuldføre hele kurset før man bedømmer hvor effektiv meditationen er. Vi anbefaler at man ikke starter på et kursus, med mindre man er indstillet på at deltage i hele forløbet: Det involverer 7 trin til indlæring af teknikken og mindst 3 måneders udøvelse med regelmæssige personlige “checkninger” med læreren. Det kan også anbefales at deltage i et opholdskursus 2-3 måneder efter start for at få dybere meditationserfaringer.

3. Målet er nået 

Mange mennesker starter på Transcendental Meditation for at opnå noget bestemt, f.eks. at komme ud af en depression. Når de har mediteret et stykke tid og har fået det godt, har de nået det der var deres umiddelbare mål. Depressionen er væk, og motivationen for at fortsætte med den daglige praksis kan også være væk.

4. Der er ikke tid til at meditere

Det kan være udfordrende at finde tid til at meditere i en travl hverdag. Når folk lærer Transcendental Meditation, får de tit mere energi, som de måske bruger på at påtage sig et større ansvar. Bare for at opdage at der ikke længere er tid til at meditere.

Fejltagelsen er at man glemmer at den nye succes er en “bivirkning” af en mere holistisk forandring. Hvor godt livet end måtte føles nu, er det kun et trin på vejen til det man kan opnå. Medmindre man er perfekt lykkelig døgnet rundt, har et perfekt helbred, altid hviler i sig selv og altid er i stand til at finde frem til optimale løsninger, er der stadig mulighed for en livsfornyende udvikling. Man kan gå så vidt som til at sige: Medmindre man føler sig i perfekt samklang og enhed med alt og med alle omkring sig, er der mulighed for højere og smukkere erfaringer.

Af disse grunde anbefales det kraftigt at benytte sig af det opfølgningsprogram der tilbydes, og som er dækket af kursus-betalingen. På den måde sikrer man en voksende intellektuel forståelse af udviklingen af ens erfaringer, både under og udenfor meditationen.

Den mediterende skal aldrig være ked af at bede sin TM-lærer om at få “checket” sin meditation, man har jo betalt for det. Hvor meget man benytter sig af opfølgnings-programmet er op til en selv. Men ens egen TM-lærer, eller en hvilken som helst anden TM-lærer fra vores verdensomspændende organisation, vil altid være der når der er behov.

TM i pressen

Lær Transcendental Meditation i Nuuk

Atuarfik Samuel Kleinschmidt, 3900 Nuuk Grønland Klik her for et kort

GRATIS TM ORIENTERINGS-MØDE

Møderne er gratis, men pladsen er begrænset. Tilmeld dig nu.

Desværre er der ikke planlagt info-møder i dit område lige nu, men vi vil meget gerne holde dig orienteret om nye møder.
Få besked Få besked ×

Nuuk TM kursus-sted

Atuarfik Samuel Kleinschmidt, 3900 Nuuk Grønland

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andre mødesteder i Danmark

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map