GRATIS TM ORIENTERINGS-MØDE

Find dit nærmeste TM-kursussted nederst på denne side.

Hvile – et grundlag for succes

Mange kendte, som praktiserer Transcendental Meditation fortæller, at teknikken hjælper dem med at få dyb hvile og at de sover bedre om natten.

“For mig er det den bedste hvile. Det er som den bedste ‘power-nap’ du nogensinde kunne få.”
Katy Perry 

“Jeg led af en frygtelig søvnløshed, og for omkring et år siden begyndte jeg med TM. Efter fire dage med TM kunne jeg pludselig sove.”

Lo Bosworth Actress/Author

Gratis orienteringsmøde. Pladsen er begrænset. Find et orienteringsmøde i nærheden af dig (på kortet nederst på siden) for at tilmelde dig.

Føler du dig træt?


Du er ikke alene! Op til 45% af befolkningen er berørt af søvnløshed indenfor et givent år og 10-30% på en hvilken som helt given dag. De fleste mennesker kender til korttids konsekvenserne af ikke at få tilstrækkelig søvn:

 • besvær med at koncentrere sig
 • dårligere hukommelse
 • føler sig omtåget
 • dårligere reaktonstid

Men mange mennesker er ikke klar over hvad konsekvenserne er på længere sigt ved mangel på søvn:

 • overvægt
 • hjertesygdomme
 • sukkersyge
 • angst
 • depression
 • dårligt fungerende immunforsvar

Vores krop og sind behøver hvile for at kunne udbalancere al den aktivitet og stress, som vi akkumulerer i løbet af dagen. Og hvis vi ikke får tilstrækkelig hvile, kommer vores krop ud af balance og det har langtids virkninger på vores helbred.

Nogle af hovedårsagerne til søvnløshed er stress, angst og depression. Og manglende søvn forårsager en forværring af stress, angst og depression. Så det skaber en ond cirkel, som det for mange mennesker er svært at slippe fri af igen.

Enestående dyb hvile

Transcendental Meditation (TM) is the most practiced (6 million

Transcendental Meditation (TM) er den meditation, som flest praktiserer (7 millioner udøvere), det er den mest videnskabeligt undersøgte (700 videnskabelige undersøgelser), og ifølge forskningen, den mest afslappende teknik i verden. Teknikken skaber en hvile, som er næsten dobbelt så dyb, som den hvile man opnår under den dybeste søvn, herved kan kroppen komme tilbage til en tilstand af balance.

Denne graf fra en undersøgelse foretaget på Harvard Medical School viser dette tydeligt: under TM kommer kroppen næsten øjeblikkeligt i en tilstand af hvile, som er langt dybere end selv den dybeste hvile under søvn, som normalt først nås efter adskillige timers søvn (hviletilstanden måles ved reduceret iltoptagelse). Ref.Science 27 Vol. 167 no. 3926 pp. 1751-1754 1970 Mere end 30 undersøgelser fra hele verden har nu bekræftet den dybe tilstand af hvile under udøvelsen af TM.Ref.American Psychologist, 1987, 42: 879-881.


“Det beroliger mig, jeg har mindre hovedpine og jeg sover bedre.”
William Hague, Former British Foreign Secretary 

“Den stress, som kommer af manglende søvn akkumuleres over tid. Søvn kan kun opløse trætheden fra I løbet af dagen.  Transcendental Meditation gør, at du kan slippe af med akkumuleret stress.”

Dr. Sarina Grosswald 

Bryd den onde cirkel

Forskning viser, at den enestående oplevelse af transcendering, som skaber denne dybe hvile også reducerer stress, angst og depression. Det bevirker, at vi sover bedre i løbet af natten. Så din krop vinder to gange: ekstra dyb hvile under meditationen og mere og bedre kvalitets søvn i løbet af natten, som yderligere reducerer vores stress, angst og depression. Det er på denne made, at søvnløshedens onde cirkel kan vendes rundt og blive til en god cirkel med bedre helbred og velvære med Transcendental Meditation.

Det kan vi tydeligt se i dette forskningsresultat med krigsveteraner, som lider af PTSD (reduceret PTSD, angst, depression, søvnløshed, alkoholisme og forbedret modstandskraft mod stress). Efter blot 3 måneders TM udøvelse behøvede 70% af krigsveteranerne ikke yderligere behandling. Kontrolgruppen, som modtog standard psykoterapi viste ingen forbedring.Ref.Journal of Counseling and Development 64: 212–215, 1985

Mange krigsveteraner har problemer, som stikker langt dybere end hos de fleste andre. Hvis TM kan hjælpe dem – hvor andre tilnærmelser har haft begrænset eller ingen succes – er det let at se hvordan TM vil kunne hjælpe alle.

“Efter jeg startede med TM, blev mit hjerte og sind roligere. I oplevede min første hele nattesøvn I 21 år. Jeg har nye mål i livet og jeg er ikke holdt op med at smile siden min første meditation.”
Carlos, Veteran of Operation Desert Storm and Liberation of Kuwait 
“Det fantastiske ved Transcendental Meditation er den meget veletablerede forskning, som viser at teknikken har virkning på ting, som vi troede ikke kunne ændres.” Dr. Oz

Let

TM er en meget enkel, naturlig og uanstrengt meditations teknik, som ikke kræver nogen koncentration eller kontrol af sindet. Undervisningen foregår en ad gangen og forestås af højtkvalificerede meditations instruktører, som trin for trin vil føre dig gennem processen på en meget let og naturlig måde.

“Jeg har forsøgt at meditere, men jeg kunne ikke. Jeg konkluderede, at jeg åbenbart ikke er istand til at meditere…..da jeg lærte TM var det det letteste jeg nogensinde har gjort…..jeg fik hele min familie til at lære det.”

Cameron Diaz. 

Grundlæggende forskellig fra andre teknikker

TM er grundlæggende forskellig og resultaterne er også grundlæggende forskellige. Den amerikanske hjerteforening, ‘The American Heart Association’, gennemgik fornylig al den videnskabelige forskning og anbefaler nu læger, at de begynder at anbefale TM til behandling af forhøjet blodtryk. Og det er interessant at bemærke, at de specifikt kun anbefaler TM, ikke nogen anden form for meditation eller afslapning er anbefalet.

“Ingen anden ‘stress management teknik’ har i nærheden af den mængde solide data, som TM har, til støtte for dens påstande om at kunne reducere stress.”

Norman Rosenthal, MD, U.S. National Institutes of Mental Health

Hvordan kan jeg lære det?

Transcendental Meditation teknikken undervises individuelt af professionelt uddannede lærere, som er istand til at føre en person gennem oplevelsen af transcendering på en fuldstændig naturlig måde.

Du lærer denne teknik trin for trin i løbet af fire møder efter hinanden over fire dage. Dette er efterfulgt af grundig støtte og opfølgning i løbet af de næste seks måneder for at sikre korrekt udøvning.

Det første trin består ganske enkelt i at deltage i et gratis introduktionsmøde.

Har du 90 minutter til at opdage, hvordan alting kan forandres?

For at forstå, hvordan en enkel teknik kan give så mange positive virkninger anbefaler vi at du deltager i et gratis informationsmøde, som organiseres rundt om i landet. Udfyld skemaet herunder eller vælg din nærmeste by på kortet herunder. Du vil kunne:

 • Møde en certificeret TM-lærer
 • Lær om alle fordelene, som 20 minutter to gange om dagen med udøvelsen af TM kan give dig af dyb hvile, reduceret stress, forbedret søvn, øget selvsikkerhed, bedre relationer osv.
 • Få stillet de spørgsmål du måske har
 • Skriv dig op til et TM-kursus

 

Meld dig til et gratis og uforpligtende orienteringsmøde